Garantie

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Het gaat hier dus om verwachtingen die je redelijkerwijs over een product mag hebben. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, voorzien wij u zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door reparatie, vervanging of terugbetaling.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Meer informatie over de fabrieksgarantie vindt u in de documentatie van het product.

 

Retourneren

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). De voorwaarden van dit herroepingsrecht vind je terug in onze algemene voorwaarden, artikel 6 t/m 10. Binnen het termijn van 14 dagen mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

 • het geven van een retouropdracht via het contactformulier op onze site, of via een van onze medewerkers (telefonisch of in de winkel)
 • het afgeven van de retourartikelen bij een post servicepunt of in de winkel.

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

 • het artikel compleet is en
 • in de originele staat en fabrieksverpakking.

 

Uitstuiting van retourneren

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw doorgegeven specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we o.a. een op maat gemaakte bril of lenzen, waarbij je persoonlijke specificaties hebt doorgegeven, of artikelen waarvan de prijsverzegeling is verbroken.

 

Wijze van retourneren

Via het contactformulier op onze site, kunt u een retouropdracht afgeven. Vermeldt hierbij altijd de reden van retour.
Je kunt ook door het invullen van het modelformulier uit onze algemene voorwaarden, aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het modelformulier te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf met Ideal betaald, dan storten wij dit direct terug. Het bedrag staat binnen enkele dagen, doch uiterlijk binnen 14 dagen na verwerking van het retour op je rekening. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Roosdorp niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

 • Daarom onze oogzorg

  • Gediplomeerde opticiens, lens-specialisten en optometristen
  • Altijd de nieuwste apparatuur
  • Vakkundige oogmeting inclusief optometrisch onderzoek
  Maak een afspraak