Hoge oogdruk?

Bij een te hoge oogdruk neemt de kans op oogziektes, zoals glaucoom toe. Met de tonometer meten we oogdruk op. Roosdorp beschikt over een nieuw, zeer geavanceerd apparaat, dat nog nauwkeuriger meet.

 

Maak een afspraak     Klantenservice & Contact 

 

Hoe werkt het?

Als je wilt weten of er nog genoeg lucht in een voetbal zit, dan druk je hem in. Aan de hand van de weerstand weet je of er lucht bij moet of niet. De tonometer werkt volgens hetzelfde principe om uw oogdruk op te meten. Met een klein onschadelijk luchtstootje, meet de tonometer de spanning van de oogbol. Natuurlijk is geen oog gelijk. Bij sommige mensen is de oogbol wat steviger dan bij anderen.

Tonometer Roosdorp Opticiens

 

Dit maakte dat de meetwaarden in het verleden niet altijd even betrouwbaar waren. Omdat de tonometer uitging van gemiddelden, kon de oogdruk bij mensen met een stevige oogbol wat hoger uitvallen. Soms werden mensen ten onrechte doorgestuurd.

 

 

Contact Tonometer Roosdorp OpticiensHoornvliesmeting

Onze nieuwe tonometer is een stuk nauwkeuriger. Dit komt omdat hij nu niet alleen de oogdruk meet, maar ook de dikte van het hoornvlies (het onzichtbare gedeelte aan de buitenkant van je oog). Hij neemt de unieke stevigheid van je oogbol dus mee in zijn berekening. Dit maakt het apparaat een stuk betrouwbaarder.

 

Twijfelen we toch nog, dan hebben we ook nog een contact-tonometer. Dit apparaatje is nog nauwkeuriger, het nadeel is alleen dat we het oog hiervoor wel moeten verdoven met wat oogdruppels.

 

 

_W2A0323

gezichtsveldmeterKlein

_W2A0076

pachymeterkleiner

_W2A0017

  • Daarom onze oogzorg

    • Gediplomeerde opticiens, lens-specialisten en optometristen
    • Altijd de nieuwste apparatuur
    • Vakkundige oogmeting inclusief optometrisch onderzoek
    Maak een afspraak