Er doen veel fabeltjes de ronde over hoe je je bril het beste kunt schoonmaken. Daarom 6 tips van onze glasspecialist:

1. Gebruik lauw stromend water

 Je kunt het beste je bril schoonmaken onder schoon, stromend lauw water. Hiermee spoel je de harde stofdeeltjes van de glazen weg. Met een zachte zeep verwijder je vervolgens eventuele vetresten. Maar let op: een kunststof montuur (acetaat) kan je beter niet met zeep schoonmaken.

bril poetsen 2

 

2. Gebruik een schoon microvezeldoekje

Droog de bril af met een schone, zachte doek, liefst een schoon micro-vezeldoekje. Was deze doek regelmatig zonder wasverzachter. Wasverzachters veroorzaken een wazig zweem op de glazen.

 

3. Gebruik geen papieren zakboekjes of keukenpapier

 Het is af te raden om zakdoekjes of keukenpapier te gebruiken bij het schoonmaken. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die je glazen kunnen beschadigen.

4. Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen

 Je bril schoonmaken door het even snel onder te dompelen in het hete afwaswater is geen goed idee. Dit kan slecht zijn voor je coatings.

5. Vermijd agressieve stoffen

 Vermijd agressieve stoffen bij het schoonmaken van je bril, ze kunnen het glas beschadigen. Dus geen aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.

6. Kom langs: Roosdorp Opticien in Zwolle

 Hardnekkige schoonmaakproblemen? Kom langs bij Roosdorp, of een optiekzaak bij u in de omgeving, voor de beste tips en behandeling van uw bril.

Ultrasoon bad

Ultrasoon reinigen brilWil je je bril echt goed schoonmaken, geef hem dan een ultrasoon bad. Je reinigt je bril dan met geluidsgolven die door het water worden gestuurd. Het apparaat weekt het vuil grondig los en je bril is weer als nieuw. Het voordeel van zo’n ultrasoon bad is dat zelfs de kleinste hoekjes en gaatjes goed worden gereinigd.

Een ultrasoon bad heb je al voor een paar tientjes — kan je gelijk ook je scheerkoppen, tandenborstels, bretels en juwelen reinigen –, maar je kunt je bril natuurlijk ook gewoon door ons laten schoonmaken. Dit is kosteloos (klaar terwijl je wacht). We beschikken over een professioneel apparaat die met hogere geluidsfrequenties werkt, waardoor de bril nog schoner wordt.

Deel deze pagina