Krasvast, vuilafstotend en kristalhelder. Glazen met een extra coating geven veel extra comfort en gaan langer mee. En wist je dat deze glazen ook nauwelijks beslaan?

Spiegeling is misschien wel de belangrijkste ergernis van veel brildragers. De meeste glazen zijn daarom voorzien van een ontspiegelende coating. Maar let op. Er bestaan veel verschillende soorten coatings.

 

Krasvaste-glazen-zeiss-Roosdorp-opticiens-e1384357006655

 

De meest gebruikelijke nemen 50 procent van de spiegeling weg, waardoor altijd nog een hinderlijk blauw waas overblijft. De wat exclusievere glazen zijn in staat tot 92,9 procent van de hinderlijke reflectie weg te nemen. Het kijkcomfort neemt enorm toe en ook de ogen worden beter zichtbaar.

Je hebt ontspiegeling en ontspiegeling. De goedkoopste glazen nemen slechts 50% van de spiegeling weg. Het betere brillenglas ontspiegelt tot 92,9 %.

Zelfreinigende glazen


Op een helder brillenglas valt vuil makkelijker op. Daarom krijgen ontspiegelde glazen in het hogere segment een extra beschermend laagje mee: de topcoat. Dit supergladde laagje voorkomt dat vuil en vet aan het glas hechten.

 

Antistatisch


Zelfreinigende glazen hoef je veel minder vaak te poetsen. Toch blijft het noodzakelijk af en toe het glas te reinigen. Wanneer je hiervoor een doekje gebruikt, wordt het glas statisch en trekt het juist stofdeeltjes aan. Daarom is er nog een derde laagje dat het glas antistatisch maakt. En dat zorgt er weer voor dat je nog minder hoeft te poetsen. Waardoor er weer minder kans is op krassen.

 

coatings 4 soorten

 

Krasvast

Het laatste laagje van ons wonderglas is een beschermlaagje dat het glas beter bestand maakt tegen dagelijkse gebruiksinvloeden. Het glas blijft langer helder. Op die manier verlengen we de levensduur van een glas aanzienlijk.

Waterdruppels rollen direct van het glas. Weg is je waas. Nooit meer last van beslagen glazen.

 

Glazen die niet beslaan

De topcoat zorgt er ook voor dat je brillenglas niet meer beslaat. Waterdruppels rollen direct van het glas. In een fractie van een seconde trekt het waas weg en zie je weer scherp.

Meer weten over onze glazen? Neem gerust contact met ons op of kom eens vrijblijvend langs in de winkel. Kunnen we je meteen onze uitgebreide collectie design monturen laten zien.

 

beslagen glazen

 

Deel deze pagina