De hoornvliesscanner is een zeer geavanceerd apparaat dat je alleen bij de betere opticiens aantreft.
Het scant, zoals de naam al zegt, het hoornvlies, het doorzichtige deel aan de buitenkant van je oog. Roosdorp werkt met de CA 200S, een fonkelnieuw apparaat, dat in het vak geldt als de crème de la crème.

 

Maak een afspraak     Klantenservice & Contact 

 

Coreal Analyzer CA 200S 2

Ons apparaat heeft vier bijzondere functies.

1. Het meet de bolling van je hoornvlies
Geen enkel oog is perfect rond, zoals een voetbal. Het heeft meer de vorm van een rugbybal. En dan nog heb je verschillende soorten en maten. Je hebt bolle ogen, platte ogen en ogen die in de ene richting bol en de andere plat zijn (cilinder).

De hoornvliesscanner meet je oog exact op, zodat we heel precies kunnen zeggen welke vorm en maat contactlens je nodig hebt. Een bolle, een platte, een torische (met cilinder) of een lens op maat.

2. Het meet de grootte van je pupil
Met de hoornvliesscanner meten we onder verschillende lichtomstandigheden de diameter van de pupil. We letten daarbij op de grootte en de snelheid van de verandering. Vallen deze buiten de normale waarden, dan kan dat duiden op een neurologische afwijking, zoals een ontsteking in de hersenen of een tumor. In dat geval verwijzen we altijd door.

 

Coreal Analyzer CA 200S 6

3. Het signaleert afwijkingen van het hoornvlies
Keratoconus is een afwijking waarbij het hoornvlies langzaam maar zeker een kegelvorm krijgt. Hierdoor wordt het zicht steeds slechter. Alsof je in een lachspiegel kijkt. Het is een proces dat zich sluimerend ontwikkelt.

Dankzij de hoornvliesscanner zijn we er vroegtijdig bij. We kunnen het proces dan vertragen met speciale lenzen.

4. Het meet de sterkte van de ooglens
De hoornvliesscanner staat ook in het ziekenhuis. Voorafgaand aan een staaroperatie, bepaalt de oogarts ermee wat de sterkte moet zijn van een nieuwe ooglens. Deze functie gebruiken wij niet.

 

 

 

 

_W2A0323

gezichtsveldmeterKlein

_W2A0017

pachymeterkleiner

_W2A0109

  • Daarom onze oogzorg

    • Gediplomeerde opticiens, lens-specialisten en optometristen
    • Altijd de nieuwste apparatuur
    • Vakkundige oogmeting inclusief optometrisch onderzoek
    Maak een afspraak