Stap 1. De autorefractometer

De autorefractometer meet de sterkte van het oog automatisch. Een wonderapparaat is het niet. Door de optische onregelmatigheden van het oog, zit hij er helaas vaak naast. Toch is het handig hulpmiddel voor een snelle verkenning.

Autorefractormeter

Helaas gaan veel goedkope optiekzaken niet verder dan deze eerste stap. Ze hebben geen gediplomeerd opticien in huis en gebruiken alleen de onnauwkeurige autorefractometer. Dit is waarom zoveel oogmetingen niet kloppen.

Veel goedkope optiekzaken hebben geen gediplomeerd opticien in huis en gaan niet verder dan stap 1. Dit is waarom zoveel oogmetingen niet kloppen.

Stap 2. De automatische phoropter

Met de automatische phoropter meten we de sterkte nog eens na. We noemen dit een subjectieve oogmeting. We vragen je naar een kaart met letters te kijken en bepalen zo samen wat voor jou het lekkerste kijkt. Ieder oog is tenslotte anders.

phoropter 2

Daarnaast meten we met een speciaal filter ook de balans tussen je beide ogen. Dit is erg belangrijk! Hiermee zorgen we ervoor dat je ogen goed op elkaar worden afgesteld, waardoor je nog lekkerder kijkt. Vergelijk het met het uitlijnen van je banden.

Met een speciaal filter meten we ook de balans tussen je beide ogen. Hiermee stellen we je ogen perfect op elkaar af, waardoor je nog lekkerder kijkt.

Stap 3. De pasbril

De derde stap van onze oogmeting doen we met de ouderwetse pasbril. We bekijken de afstand tussen het oog en de glazen (wat erg belangrijk is bij hogere sterktes). Daarnaast voorkomen we met de pasbril dat er meetfouten ontstaan doordat de klant zijn hoofd per ongeluk scheef houdt achter de phoropter.

Pasbril 1

Van een goede, deskundige oogmeting heb je jaren plezier. Je kijkt een stuk comfortabeler en zult merken dat je minder snel last hebt van vermoeide ogen.

Wil je meer weten over onze oogmeting? Neem gerust contact met ons op of maak direct online een afspraak met onze optometrist.

Afspraak maken

  • Daarom onze oogzorg

    • Gediplomeerde opticiens, lens-specialisten en optometristen
    • Altijd de nieuwste apparatuur
    • Vakkundige oogmeting inclusief optometrisch onderzoek
    Maak een afspraak