Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend (myoop) is. Bijziendheid bij jongeren is in de afgelopen jaren zelfs zo sterk toegenomen dat we inmiddels van een epidemie spreken.

Wat is bijziendheid (myopie)?

Als je bijziend bent, zie je dichtbij alles goed terwijl je veraf wazig ziet. Je hebt dan een bril of lenzen met een minsterkte nodig om in de verte weer scherp te kunnen zien.

Steeds meer kinderen ontwikkelen bijziendheid (myopie). Een van de redenen van deze explosieve groei, is de levensstijl van kinderen en jongeren: veel spelen en werken achter een beeldscherm (computer, tablet, telefoon), en veel minder naar buiten.

Hoge minsterkte afremmen

Een hoge minsterkte is helaas niet geheel te voorkomen met een gezonde levensstijl. Ook factoren als erfelijkheid en etniciteit spelen een rol.
Heeft uw kind al een minsterkte? Dan is het wel belangrijk om verdere achteruitgang tegen te gaan. Een hoge minsterkte kan op latere leeftijd namelijk voor ernstige oogafwijkingen zorgen.

 

Speciale myopie lenzen

Onze meetkundigen kunnen speciale myopie lenzen aanmeten, die een hoge minsterkte afremmen. Meer informatie over deze lenzen en hun specifieke werking, vindt u o.a. op ikkijkverder.nl

Benieuwd of deze lenzen geschikt zijn voor uw kind(eren)? Dan helpen wij u graag verder.

 

Afspraak maken                Contact 

 

Deel deze pagina