Regelmatig behandelt onze collega Betül interessante vragen over alles wat met ‘zicht’ te maken heeft. Als optometrist én orthoptist komt zij elke week opvallende, of juist veelvoorkomende vragen tegen waar zij in haar column over schrijft. Heeft u ook een vraag? Stel deze dan via info@roosdorp.nl en wellicht wordt uw vraag in onze column behandeld.

Waarom is een goede zonnebril belangrijk?

Het voorjaar staat weer voor de deur. Door velen wordt de zonnebril weer tevoorschijn gehaald voor beter zicht in de zon. Voor anderen is het meer een fashion item. Maar waarom is een goede zonnebril eigenlijk zo belangrijk?

We hebben buiten altijd te maken met ultraviolette straling, bestaande uit verschillende soorten straling. We weten inmiddels allemaal dat het belangrijk is om je huid daartegen te beschermen, maar waarom niet ook de ogen?

 

UV straling kan bij langdurige blootstelling ook staar veroorzaken

Bij langdurige blootstelling is UV straling schadelijk voor de ogen. Dit kan op langere termijn staar veroorzaken. Wanneer je een goede zonnebril draagt, zorg je ervoor dat dit proces vertraagd of zelfs gestopt kan worden.
Er zijn ook andere gevolgen van UV straling. Bijvoorbeeld ophoping van eiwitten in het slijmvlies van het oog, waardoor er een lichtgele zwelling kan ontstaan.
En wist u al dat zonlicht in de wintertijd nog intenser is dan in de zomertijd? Hierdoor is een goede zonnebril dus ook in de wintermaanden een must.

 In alle gevallen is het belangrijk dat uw zonnebril niet alleen donkere glazen bevat, maar dat deze ook daadwerkelijk beschermen tegen UV straling. Let hierop bij het kopen van uw zonnebril of laat u goed adviseren! 

 

Laat u goed adviseren over uw zonneglazen!

Op zoek naar een passende en goede zonnebril? Bij Roosdorp Opticiens kunt u terecht voor persoonlijk advies. De nieuwste collecties zonnebrillen liggen voor u klaar, net als een breed assortiment aan glazen. En natuurlijk is er de mogelijkheid voor een zonnebril op sterkte. Kom gerust bij ons binnen lopen of maak een afspraak via roosdorp.nl

 

Deze column over het belang van een goede zonnebril stond gepubliceerd in de Swollenaer op 10-04-2017:

Deel deze pagina