Waarom zitten sommige mensen toch zo met hun hoofd naar achter als ze achter de computer zitten? Je kijkt recht in hun neus als je met hen zit te skypen. Tijd voor een computerbril?


Met een leesbril of multifocale bril zit je niet zo lekker achter je computer. Je moet je hoofd de hele tijd naar achter houden om het beeldscherm goed te kunnen zien.

 

computerbril

Leesbril niet bedoeld voor computer

Leesbrillen en multifocale brillen zijn gemaakt voor boeken en kranten. Ze werken optimaal op een afstand van 40 cm en zijn ontworpen met het idee dat de lezer naar beneden kijkt. Een beeldscherm staat vaak hoger en heeft een ideale kijkafstand van 60 tot 70 cm.

Pijnlijke nek

Deze brillen zijn dus niet ideaal voor langdurig beeldschermwerk. Gevolg: Je bent voortdurend op zoek naar scherpte en omdat de afstand niet optimaal is zit je voorovergebogen voor het scherm. Dit werkt niet bepaald ontspannen. Grote kans dat je aan het eind van de dag last hebt van branderige en vermoeide ogen en een pijnlijke nek.

Een leesbril stamt uit het pre-computertijdperk

Computerbril

Gelukkig is er nu de computerbril of beeldschermbril. Een computerbril is speciaal ontworpen voor mensen die veel met de computer werken. De glazen hebben een groter bereik dan een gewone leesbril en het kijkdeel is groter, waardoor je lekkerder kijkt.

Behoefte aan een computerbril? Kom eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie en een goed gesprek over computerbrillen.

Deel deze pagina