Scherp zicht overdag zonder bril of lenzen

Als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen, zijn nachtlenzen een uitkomst. Je draagt ze alleen terwijl je slaapt, zodat je overdag volledige vrijheid hebt.

Ideaal tijdens het werk, sporten of zwemmen. Ze zijn geschikt voor mensen met een afwijking tot ongeveer -4,00 dioptrie.

Hoe werkt het?

Deze vormstabiele (harde) lenzen veranderen de bolling van het oog terwijl je slaapt. Bij het opstaan is de bolling zodanig, dat je de hele dag scherp kunt zien. Je doet de lenzen ’s avonds in en haalt ze ’s ochtends weer uit, dus net andersom dan bij ‘normale’ lenzen.

Wat zijn de nadelen?

Er zitten een paar nadelen aan nachtlenzen. Ze zijn niet in iedere sterkte leverbaar, met name hoge cilinders zijn niet goed te corrigeren. Een ander nadeel: ze zijn lastiger te combineren met een bril, omdat nachtlenzen de bolling van je oog veranderen.

Waar kun je nachtlenzen kopen?

Deze lenzen worden geheel op maat gemaakt voor uw ogen. De aanpassing is dan ook slechts mogelijk met een nauwkeurig meetinstrument. Bij Roosdorp Opticiens in Zwolle kunt u uw nachtlenzen laten aanmeten, bestellen en controleren.

 

 Wat zijn de kosten?

U kunt nachtlenzen laten aanmeten voor een eenmalig bedrag van €150,- en ze bestellen vanaf €29,- per maand. Liever geen maandelijkse kosten? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie, of bel ons via: 038 – 428 1128.

 

Maak een afspraak           Klantenservice & Contact 

Deel deze pagina