Ieder kind verdient het beste zicht. Tijdens onze oogzorgweken bieden wij uw kind(eren) een gratis oogonderzoek aan door onze orthoptist. Bel voor meer informatie, of maak direct online een afspraak.

 Afspraak maken

 

Wat is een orthoptisch onderzoek?

Wanneer het zicht van uw kind niet optimaal is, kunnen o.a. concentratieproblemen, hoofdpijn- of vermoeidheidsklachten optreden. Tijdens het orthoptisch onderzoek kan onze orthoptist bekijken wat de precieze oorzaak is en nog belangrijker: welke oplossing we kunnen bieden.

 

 

Een orthoptist houdt zich vooral bezig met de samenwerking van de ogen, de oogstand, een eventuele brilsterkte, maar ook de ontwikkeling van de ogen van uw kind.

 

Ziet uw kind optimaal?

Optimaal zicht is belangrijk, zeker ook voor kinderen. Op school wordt al snel duidelijk wanneer het zicht voor veraf minder is, maar hoe zit dit eigenlijk met het zicht voor dichtbij? Moeite bij het lezen komt regelmatig voor op jongere leeftijd. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door een verstoorde samenwerking tussen de ogen.

 

Optimaal zicht is belangrijk, juíst voor kinderen

 

Klachten hierbij zijn dan bijvoorbeeld: wazig zien, hoofdpijn, dubbelzien of het dichtknijpen van de ogen. Misschien herkent u dit wel bij uw kind.
Tijdens het orthoptisch onderzoek wordt een nauwkeurige meting uitgevoerd. Uiteraard komen specifieke klachten uitgebreid aan bod en geven wij altijd advies voor de beste oplossing.

Ervaart uw kind problemen tijdens het lezen, of juist bij het kijken in de verte?
Maak direct online een afspraak voor een kosteloos orthoptisch onderzoek.

 

Afspraak maken                

Deel deze pagina