Regelmatig behandelt onze collega Betül interessante vragen over alles wat met ‘zicht’ te maken heeft. Als optometrist én orthoptist komt zij elke week opvallende, of juist veelvoorkomende vragen tegen waar zij in haar column over schrijft. Deze maand gaat het over vermoeide ogen en wat hier aan te doen is.

Ik heb last van vermoeide ogen, wat is hier aan te doen?

Regelmatig vertellen klanten mij dat ze last hebben van vermoeide ogen. Dit uit zich bij sommigen als hoofdpijn, bij anderen als een zwaar gevoel rondom de ogen.  Waar komt dit vandaan en wat is  hier precies aan te doen?

Vorige week vertelde een klant van 44 jaar dat het lezen en computergebruik hem veel inspanning kostte. Zijn ogen raakten hierdoor flink vermoeid aan het eind van de dag en voelde zwaar aan.
N
a een uitgebreide oogmeting en grondig onderzoek, constateerde ik dat er een verstoring was in de samenwerking van de ogen. Meneer zou veel baat hebben met een bril of lenzen op sterkte.

De oorzaak van vermoeide ogen is niet bij iedereen hetzelfde

Gelukkig kon deze klant goed geholpen worden met een bril en speciale oefeningen om de samenwerking te verbeteren. De ogen voelden al snel minder vermoeid aan en de hoofdpijn zakte weg.
Uiteraard is de oorzaak van vermoeide ogen niet bij iedereen hetzelfde. Het kan te maken hebben met een brilafwijking die niet (goed) gecorrigeerd is, de samenwerking van de ogen of zelfs door droogte van de ogen. Elke oorzaak vergt uiteraard een andere behandelingswijze.

Herkent u bovenstaande symptomen bij uzelf? Maak dan een afspraak bij één van onze optometristen voor een uitgebreid onderzoek. Hierbij doen wij een sterktemeting, bekijken we de gezondheid van uw ogen en wordt ook gelet op de samenwerking van de ogen.
Vermoeide ogen? Kom bij ons langs!

 

Maak een afspraak              Klantenservice & Contact 

 

Onze column over Vermoeide Ogen stond gepubliceerd in de Swollenaer op 15-05-2017:

Deel deze pagina