Het is misschien wel de grootste ergernis van brildragers: een beslagen bril. Gelukkig zijn er goede oplossingen. In dit blog zetten we er 4 voor je op een rijtje.

1. Anti-Fog van Optiplus


Anti-Fog van Optiplus is een relatief goedkope manier om een beslagen bril te voorkomen. Het bestaat uit een tubetje gel en een speciaal doekje, waarmee je de gel verdeeld over de glazen. Het is te gebruiken bij alle typen glazen en coatings.

Anti-Fog werkt goed en het tubetje gaat wel tot zo’n 50 beurten mee. Het nadeel is alleen dat het je brillenglazen slechts 8 uur beschermt. Wil je nooit verrast worden door beslagen brillenglazen, dan zal je je bril dus regelmatig moeten poetsen.
De Anti-Fog gel van Optiplus is nu volop verkrijgbaar bij Roosdorp Opticiens.

 

2. Optifog

Essilor won er een prestigieuze prijs mee. Optifog: het brillenglas dat nooit beslaat. Zelfs niet voor even. Eigenlijk is het een combinatie van optie 1 en optie 3. Een glas met een speciale toplaag in combinatie met een vloeistof.

 

3. Glazen met coating

We verkopen en gebruiken ze zelf al jaren: brillenglazen met een speciale waterafstotende coating. De minuscule condensdruppeltjes die ervoor zorgen dat je glas beslaat, krijgen hierdoor geen vat op het glas en rollen er direct vanaf.

Je glazen beslaan dus wel, maar de condens trekt binnen een seconde weer weg. Het grote voordeel van deze brillenglazen is dat je nooit meer ergens aan hoeft te denken.

 

4. Anti Fog doekje van Hoya

Het Anti Fog doekje van Hoya lijkt een wonderdoekje. Je hebt geen druppels nodig en het werkt volgens de fabrikant ongeveer drie dagen (72 uur), mits het vochtpercentage onder de 60 procent blijft. Is dat niet het geval, dan zou het 24 uur moeten werken.

Het doekje van Hoya is gemaakt van een wat stugge stof en doet denken aan een zeem. De instructies zijn eenvoudig. Reinig je brillenglazen en wrijf ze vervolgens 5 tot 10 keer krachtig aan beide zijden met het doekje.

We hebben een klant gevraagd het doekje te testen. Haar reactie:

HET BEVALT MIJ NIET. HET ZEEMDOEKJE VIND IK TE DIK. JE MOET JE GLAZEN ELKE DAG STEVIG POETSEN. IK HEB EEN HEEL ZWAKKE GLASBRIL EN BEN BANG DAT HET MONTUUR KAPOT GAAT. BOVENDIEN ZITTEN ER BIJ MIJ SCHROEFJES IN HET GLAS, WAT HET POETSEN HINDERT.  -MEVROUW POIES.

Uiteraard hebben we het doekje ook zelf getest. Na een paar seconden boven een dampende vaatwasser hebben we een wazig zicht door twee brillenglazen vol condens strepen. De plaatsen waar je kennelijk niet goed genoeg hebt gepoetst worden dus meteen zichtbaar. Het is ons overigens nog niet gelukt de juiste poetstechniek voor dit doekje te vinden.

Op zoek naar een goede oplossing tegen een beslagen bril? Kom eens langs in de winkel. We helpen je graag verder.

Deel deze pagina