Verziendheid Roosdorp Opticiens

Symptomen verziendheid

Mensen met verziendheid (hypermetropie) zien nabijgelegen voorwerpen wazig. Het is een veelvoorkomende afwijking die we eenvoudig met bril of contactlenzen kunnen verhelpen. Symptomen van verziendheid zijn: slecht, wazig zicht nabij; en bij kinderen: gebrek aan belangstelling voor kleine voorwerpen en problemen met lezen.

Tijdige behandeling

Verziendheid is eenvoudig te verhelpen, maar het is wel belangrijk dat dit op tijd gebeurt. De ogen hebben namelijk zelden dezelfde afwijking. Dit maakt het voor de kinderen moeilijk om beide ogen op het zelfde voorwerp te richten. Zonder tijdige behandeling bestaat hierdoor het risico dat kinderen scheel gaan zien of een ‘lui oog’ ontwikkelen.
Wanneer ernstige verziendheid in de familie voorkomt, raden wij aan de kinderen voor hun derde levensjaar te laten testen.

Normaal oog

Normaal oog

Verziend oog

Verziend oog

 

De oorzaak

De lens van het oog bundelt de binnenkomende lichtstralen en projecteert ze op het netvlies. Is de oogbol te bol, dan valt het scherptepunt van licht dat afkomstig is van nabije voorwerpen, achter het netvlies. Het zicht wordt wazig.

Verziendheid Roosdorp

 

Behandeling

Met een corrigerende bril of contactlenzen, lossen we het probleem meestal volledig op. Bij het ouder worden zal de oogbol langer worden, waardoor de sterkte afneemt.

 

Maak een afspraak              Klantenservice & Contact